Project Description

Në shenjë të një përkushtimi të përbashkët për avancimin e zhvillimit të Kosovës përmes arsimit, sot, Meridian Express dhe Fondi Kosovar Amerikan për Arsim (KAEF) kanë forcuar partneritetin e tyre duke nënshkruar një memorandum mirëkuptimi (MoU). Marrëveshja premton mbështetje financiare prej 25,000 euro për KAEF-in gjatë pesë viteve të ardhshme.
Z. Agon Gashi, CEO i Meridian Express dhe SPAR Kosova , z. Gjeni Shporta, Drejtor i Këshillit Amerikan për Kosovën, ishin nënshkruesit e këtij memorandumi, në një ceremoni të mbajtur në zyret e Meridian Express.
“Duke investuar në arsim, ne po investojmë në një të ardhme më të ndritshme ku shoqëria jonë drejtohet nga inovacioni dhe zhvillimi i qëndrueshëm. Arsimi nuk është vetëm themeli i rritjes dhe zhvillimit personal, por edhe katalizator për zhvillimin ekonomik dhe profesional.” ~ Agon Gashi
Meridian Express, i themeluar në tetor 2012, operon me një rrjet të dyqaneve të lagjeve nëpër tetë qytetet më të mëdha në Kosovë. Ndërsa vizioni i kompanisë thekson shërbimin ndaj klientit dhe një mjedis profesional dhe mikpritës, Meridian Express gjithashtu vlerëson fuqimisht përgjegjësinë sociale. Ky angazhim është një pjesë integrale e trashëgimisë së Meridian Express dhe pasqyron vlerat thelbësore të familjes themeluese, e njohur për solidaritetin dhe mbështetjen e saj shoqërore.
Përmes këtij kontributi, Meridian Express do të mbështesë KAEF-in në misionin e saj për të stimuluar rritjen ekonomike dhe demokratike në Kosovë duke investuar në edukimin e qytetarëve të saj. Premtimi i Meridian Express nënvizon rëndësinë e përpjekjeve bashkëpunuese ndërmjet sektorit privat dhe programeve arsimore në nxitjen e ndryshimeve pozitive dhe zhvillimit në shoqëri.